Đoković: O, kako sam samo bio nestrpljiv!

|   Život
Novak Đoković je u Njujork stigao ne bi li svom sjajnom nizu dodao novu, 14. grend slem titulu, no uoči US Opena prilično otvoreno je govorio o nekim sopstvenim greškama.
Foto: Fonet

 

Izvor: Blic

Kada je 2017, posle poraza od Tomaša Berdiha u četvrtfinalu Vimbldona obelodanio da mora da napravi polugodišnju pauzu kako bi mu se bolni lakat oporavio, to je bio tek početak teškog puta. Povratak je, rezultatski, bio bolniji nego što je mogao da sanja, pa je umesto realizacije sopstvenih očekivanja da se odmah vine tamo gde mu je mesto, morao "pod nož".

"Jedna od najvažniji stvari koje sam naučio o sebi je - koliko sam samo bio nestrpljiv", rekao je Đoković, a prenosi Rojters.

Kratka, ali potpuno otvorena ispovest, nastavila se u sličnom tonu:

"Meni je, verovatno, upravo to bio jedan od najtežih zadataka, da pronađem način da budem strpljiv. Nikada ranije u karijeri nisam imao neku veliku povredu, što me je dotad činilo veoma srećnim, ali... Pretpostavljam da je, i pored svih mera predostrožnosti koje sam preduzimao, telo trpelo 'udarce' i, konačno, povređenom laktu morao sam ozbiljno da se posvetim".

"Iskreno govoreći, servis je nešto na čemu još moram da radim. Znam ja vrlo dobro da ne mogu da serviram kao dvometraši (Nole je visok 1,88). Ali, i ne tražim ja da dostignem njihovu brzinu, više me zanima preciznost".

Servis ga, polako ali sigurno, sve bolje služi. Uostalom, u vimbldonskom finalu je pobedio odličnog servera, Kevina Andersona, a onda je u završnoj borbi za pehar u Sinsinatiju "pao" i moćni Rodžer Federer. Imajući u vidu kroz šta je sve prošao na tom putu povratka, Nole ne skriva da je srećan:

"Vimbldonska i titula u Sinsinatiju su mi sada slađe. Posebne su, upravo zbog puta koji sam prešao", rekao je naš as.

US Open počinje u ponedeljak, a žreb, na kome je Novak Đoković šesti nosilac, će biti obavljen ovog četvrtka u 14 sati po lokalnom, odnosno u 20 po srednjeevropskom vremenu.