Đokoviću London i više od borbe za trofej

|   Sport
Pred početak turnira srpski teniser je engleskim medijima izjavio da će već od početka biti esktremno teško i da bi u slučaju da uspe da osvoji turnir i godinu završi kao prvi, to predstavlja za njega fantastičan uspeh. Ovaj cilj je označio i kao najveći mogući motiv u mečevima koji počinju u nedelju. U prvom kolu Novak igra sa Mateo Beretinijem. Ovaj meč igraće se u nedelju od 14 sati.
Foto: Fonet

 

Ostalo je još samo nekoliko dana do početka takmičenja na Završnom turniru u Londonu, na kojem je kao jedan od favorita za trofej i naš Novak Đoković.

Poslednje tenisko nadmetanje u sezoni okuplja najbolje igrače, ali za Đokovića predstavlja i više od borbe za titulu. Ako odigra dobro i pobedi u mečevima, srpski teniser bi mogao da se vrati na prvo mesto ATP liste i godinu završi kao najbolji na svetu.

Nedavno je na ovoj poziciji ustupio mesto Nadalu, koji pred London ima puno problema sa povredom i nije poznato koliko će spreman početi takmičenje, iako je nedavno potvrdio da planira da učestvuje i da su procene lekara da će se oporaviti od problema zbog kojih je morao da odustane od igre na turniru u Parizu.

Voljom žreba Đoković je raspoređen u težu od dve grupe. Zajedno sa njim u prvoj fazi igraće Rodžer Federer, Dominik Tim i Mateo Beretini. U drugoj grupi su Rafael Nadal, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas i Aleksander Zverev.

Pred početak turnira srpski teniser je engleskim medijima izjavio da će već od početka biti esktremno teško i da bi u slučaju da uspe da osvoji turnir i godinu završi kao prvi, to predstavlja za njega fantastičan uspeh. Ovaj cilj je označio i kao najveći mogući motiv u mečevima koji počinju u nedelju.

U prvom kolu Novak igra sa Mateo Beretinijem. Ovaj meč igraće se u nedelju od 14 sati. U večernjem terminu, odnosno od osam uveče sastaju se Dominik Tim i Rafael Nadal.

 

Završni turnir u Londonu, raspored po grupama:
Grupa "Andre Agasi"
Rafael Nadal
Danil Medvedev
Stefanos Cicipas
Aleksander Zverev
Grupa "Bjern Borg"
Novak Đoković
Rodžer Federer
Dominik Tim
Mateo Beretini