Doneta odluka o formiranju Saveza dobrovoljnih davalaca krvi Pomoravskog okruga

|   Info
Dobrovoljni davaoci krvi iz Jagodine revoltirani novim zakonom kojim se ukida davanje krvi u Pomoravskom okrugu, kojim se sav posao iz 47 centara prebacuje na četiri u celoj Srbiji
Foto: TV Kopernikus

 

Od 1. septembra na snagu je stupio zakon o ukidanju dosadašnjih 47 centara za prikupljanje krvi. Sav posao oko transfuzije prebacuje se u četiri centra u Srbiji, a Pomoravski okrug krvlju će se snabdevati iz Niša. To je izazvalo negativne reakcije Udruženja „Humanisti velikog srca“, koje je organizovalo sastanak Udruženja i aktiva na nivou grada:

-Naišli smo na problem. Kao i do sada, pacijenti i članovi nas pozivaju, ali mi smo nemoćni i ne možemo da im pomognemo. Namensko davanje krvi je ugašeno 1. septembra u Jagodini. Upravo zbog toga smo se okupili da vidimo šta da radimo –rekao je Saša Likić, predsednik UDK „Humanisti velikog srca“ iz Jagodine.

Na sastanku je doneta odluka o formiranju Saveza dobrovoljnih davalaca krvi Pomoravskog okruga, a o daljim potezima će se naknadno razgovarati. Sastanku su prisustvovali članovi tri Udruženja iz Jagodine: „Humanisti velikog srca“, „Siki“ iz Rakitova i „Sveta Trojica“ iz Ribara, kao i članovi aktiva iz još deset Udruženja u Jagodini.

Dušan Miletić
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar