Drama u Trepči

|   Info
Oko 100 rudara ostalo zarobljeno 700 metara ispod površine, u toku je akcija spasavanja.

Izvor: Blic, RTS

Oko 100 rudara rudnika Stari trg ostalo je zarobljeno na nekih 700 metara ispod površine posle kvara električne mreže, javljaju prištinski mediji. Predstavnik sindikata rudara tvrdi da nisu u životnoj opasnosti, te da je u toku akcija spasavanja. Za sada je iz rudnika izvučeno 26 rudara.
- Oko 100 rudara ostalo je na osmom, devetom i desetom nivou. Stručnjaci se trude da, makar privremeno, osposobe električne instalacije kako bi izvukli rudare iz jame - rekao je šef sindikata rudnika Stari trg Šukri Sadiku, prenosi RTS.
Sadiku je rekao da su ekipe spasilaca u stalnom kontaktu sa rudarima, kao i da njihovi životi nisu ugroženi jer rudnik ima prirodnu ventilaciju.
Rudari su zarobljeni već nešto više od sat vremena, a nakon uspostavljanja alternativnih električnih veza oko 26 rudara izašlo je na površinu.
- Oni su iskusni rudari, radnici različitih profila - rekao je Ksfafer Peci, direktor flotacije i dodao je da "nema panike".
Nema povređenih rudara, a problemi u rudniku nastali su pošto je eksplodirao transformator, javlja „Koha“. Nakon toga veliki deo Mitrovice ostao je bez struje. Ubrzo je struja vraćena trećini stanovnika u Mitrovici.
Rudnik Stari trg je deo „Kombinata Trepča“.

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.