Dramatičan let za Zadar, putnici krvarili iz ušiju

|   Info
Više od 30 putnika koji su “Rajaerom“ leteli iz Dablina u Zadar primljeno je u bolnicu u Nemačkoj nakon što je avion prinudno sleteo u Frankfurtu.
Ilustracija: Pexels

 

Izvor: Beta, b92, Index.hr

Avion je vanredno sleteo jer je došlo do pada pritiska u kabini. Neki putnici su čak krvarili iz ušiju, saopštila je nemačka policija, prenosi BBC.

Iz kompanije su poručili kako su upotrebljene maske za kiseonik, te da je posada izvela kontrolisano sletanje.

Podsetimo, avion se za sedam minuta s visine od 8.000 metara spustio na 3.000 metara te je sleteo na aerodorm Han u blizini Frankfurta.

Putnik Miomir Todorović je na Tviteru objavio fotografiju iz aviona uz poruku: “Dekompresija na 11.000 metara i naglo spuštanje na 2.800. Prinudno sletanje. Jedva čujem na desno uho. Birno je da smo preživeli“.

Iz “Rajanera“ su poručili kako je avion “normalno sleteo, a putnici se iskrcali, dok je jednom delu pružena medicinska pomoć iz predostrožnosti“.

U avionu je bilo 189 putnika, od čega je 33 bilo hospitalizovano, a neki su odlučili kako neće da nastave putovanje, saopštila je nemačka policija.

Putnici irske niskobudžetne aviokompanije Rajaner (Ryanair) izrazili su danas gnev zbog odnosa te firme prema njima posle prinudnog sletanja u Nemačku.

Oni su za nemačke i irske medije opisali kroz šta su prošli tokom sinoćnjeg leta od Dablina do Zadra i posle prinudnog sletanja zbog pada pritiska u kabini aviona, prenosi Asošiejted pres.

Zbog pada pritiska, ispale su maske sa kiseonikom, a putnici su naveli da su osećali jak bol u ušima dok avion nije sleteo na aerodrom Frankfurt-Han.

Nemačka policija je saopštila da su 33 od 189 putnika prebačena u bolnicu zbog mučnine, bolova u ušima i vrtoglavice. Svi su pušteni iz bolnice posle ukazane pomoći. Putnica iz Španije Minerva Galvan Domenek izjavila je za Špigel da putnicima, od kojih su neki imali krvarenje iz ušiju, usta ili nosa, 45 minuta nije dozvoljeno da izadju iz aviona posle sletanja. Ona je kazala da su mnogi putnici morali da provedu noć na aerodromu, a da su neki ležali na podu, prenosi Špigel.

Putnik Konor Brenan rekao je za list Ajriš tajms da su "aerodromsko osoblje i pripadnici Crvenog krsta dali sve od sebe, dok ljudi iz Rajanera nije bilo nigde".

"Pokazali su šokantan nedostatak empatije za svoje putnike, koji se gotovo graniči s nehumanošću", rekao je Brenan. Rajaner je saopštio da su putnici dobili osveženje, ali da je bilo "nedovoljno dostupnog smeštaja".

Neki od putnika nastavili su danas do Zadra drugim letom. Aerodrom Frankfurt-Han već dugo je glavna baza Rajanera. Rajaner se dugo suočava s optužbama da im je usluga loša, kao i ponašanje osoblja kompanije prema putncima.

Piloti Rajanera stupili su prošle nedelje u štrajk u Irskoj, a obustavu rada su najavili i za 20. i 24. jul.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar