Državno takmičenje ekipa prve pomoći

|   Info
Državno takmičenje ekipa prve pomoći Crvenog krsta Srbije u pružanju prve pomoći i realističkom prikazu povreda, stanja i oboljenja održalo se danas u glavnom gradu.Državno takmičenjese ove godine odvijana na Svetski dan prve pomoći pod sloganom „Otkrijte heroja u sebi. Naučite prvu pomoć“.
foto:Tv Kopernikus

Najmasovnija manifestacija koju Crveni krst Srbije organizuje svake godine  je državno takmičenje ekipa prve pomoći  koje okuplja preko 700 volontera Crvenog krsta iz cele Srbije. Tema ovogodišnjeg takmičenja je prva pomoću  u svakodnevnim životnim okolnostima:u kući, školi,  na radnom mestu, u saobraćaju, sportu, na javnom mestu. Na  državnom takmičenju ekipa Crvenog krsta Srbije svoje umeće poznavanja prve pomoći pokazalo je 15 ekipa omladine i 15ekipa podmlatka Crvenog krsta iz 16 sredina  iz cele Srbije,

Takmičenje u prvoj pomoći se realizovalo na 15 poligona - radnih i interaktivnih na kojima su se članovi ekipa prve pomoći takmičili u pružanju prve pomoći i drugim veštinama važnim za volontere Crvenog krsta.  Mogućnost  nastanka povreda postoji svakog trenutka u svakodnevnom životu i zbog toga je važno da što veći broj ljudi stekne osnovna znanja i veštine u pružanju prve pomoći.

Prava pomoć je prepoznatljiv simbol organizacije Crvenog krsta u celom svetu i jedna je od najznačajnijih aktivnosti Crvenog krsta Srbije. Kako je 8. septembar ove godine Svetki dan prve pomoći, deo aktivnosti je namenjen sugrađanima  sa ciljem da se zainteresuju, provere i obnove svoje znanje iz prve pomoći kao i da steknu nove veštine u ovoj oblasti.Crveni krst Srbije će Svetski dan prve pomoći obeležiti pod sloganom „Otkrijte HEROJA u sebi-naučite prvu pomoć“ sa porukom „Nisu potrebni ni čarobni ogrtač, ni supermoći da biste bili heroj. Potrebni su samo znanje i odvažnost da ga primenite u trenutku kada je nekome potrebno“.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar