Đukić Dejanović: Rezultati populacione politike dobri

|   Info
Komisija za populacionu politiku je analizirala situaciju koja je nastala izmenama propisa koji se bave naknadama trudnicama ili ženama na porodiljskom odsustvu i utvrđeno je da su propisi nepravedni prema pojedinim grupama žena, rečeno je na predstavljanju godišnjih rezultata rada Kabineta ministarke zadužene za populacionu politiku, Slavice Đukić Dejanović.
fOTO: Televizija Kopernikus

Komisija za populacionu politiku koju vodi ministarka Slavica Đukić Dejanović traži izmene propisa kojima su za naknade zakinute pojedine grupe zaposlenih žena.

 

Preliminarni podaci govore da usporenje pada nataliteta je već postala naša realnost, ali ne možemo nikako time biti zadovolnji kaže Đukić Dejanović.

 

Ministarka je rekla da je čest slučaj da su mnogočlane porodice u stanju socijalne potrebe u Srbiji. Postoje mere jedinica lokalne samouprave i države koje su predviđene Zakonom i koje se primenjuju. Međutim ona kaže da treba slediti i savete stručnjaka, pa je tako rekla da je SZO čvrstog stava da je rađanje do 4. detaeta podsticajno za zdravlje majke, a da je sve preko tog broja ugrožavajuće i za majku i za dete.

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar