Đurić i Čepurin o vojsci Kosova

|   Info
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić predočio je danas ambasadoru Ruske Federacije Aleksandru Čepurinu političku i bezbednosnu situaciju povodom najavljenog formiranje kosovske vojske i ukazao da je ta namera prištinskih vlasti protivna svim međunarodnim aktima, saopštila je Kancelarija.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

"Đurić je ambasadoru Čepurinu predočio činjenice u vezi sa najavljenim formiranjem takozvane kosovske vojske, upozorivši na ilegalni karakter te namere, i činjenicu da nijedan međunarodni akt ne dopušta da na Kosovu i Metohiji bude prisutna ijedna druga vojna formacija osim Kfora ili Vojske Srbije pod jasno definisanim uslovima", navedeno je u saopštenju.

Đurić je Čepurina informisao i "o teškoj humanitarnoj situaciji u većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji nastaloj zbog uvođenja trgovinske blokade Prištine za robu iz centralne Srbije".

Srbi na Kosovsu su, prema Đurićevim rečima, svakim danom sve više izloženi "kršenju osnovnih ljudskih prava", zbog čega je mogućnost njihovog opstanka "ozbiljno dovedena u pitanje", naglašeno je u saopštenju.

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.