Đurić: Izjava albanskog ministra huškaška i preteća

|   Slajder
Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić navodi da je izjava albanskog ministra o "otvaranju granice između Albanije i Kosova" huškaška i preteća. Podseća da Kosovo i Albanija nemaju granicu. Očekuje i zahteva reakciju međunarodne zajednice.
foto: Fonet


Izvor: RTS

"Albanski ministar je nelegalno boraveći na teritoriji Srbije dao jednu neozbiljnu i neodgovornu izjavu koja ne služi ničemu, osim da dodatno pogorša odnose u regionu koji su i onako krhki i nastojanja da se oni normalizuju i da se naprave bolji odnosi između Srba i Albanaca", navodi Marko Đurić komentarišući izjavu Pandelija Majka.

Ističe da od "Velike Albanije" nema ništa.

"Enver Hodža je mrtav, od 'Velike Albanije' nema ništa i neće biti ništa, a Kosovo i Albanija inače nemaju granicu, nego granicu imaju Srbija i Albanija i to u dužini od 111 kilometara. To je jedina granica koja postoji, i koja može postojati", ističe Đurić.

Dodaje da nikoga u međunarodnoj zajednici nije briga za huškačke i preteće izjave.

"Po Rezoluciji 1244 mi smo ti koji imamo pravo da koristimo granične prelaze – Ćafa Prušit i Vrbnica, i po Rezoluciji 1244 imali bismo pravo da tamo imamo i naše osoblje, ali za to izgleda nikoga više nije briga, kao što izgleda nikoga više nije briga u međunarodnoj zajednici za ovakve huškačke i preteće izjave", navodi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar