Đurić: Pesimističan sam, dalji smo rešenju nego ranije

|   Info
Direktor vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić kaže da je pesimističan i da mu se čini da smo danas dalje od rešenja kosovskog pitanja nego što smo bili. Đurić je u obraćanju medija na tu tezu dodao i "suludo utrkivanje u koje uvlače albanske političare sa juga Srbije, koji prizivaju rat i nasilje".

"Jedan od glavnih razloga zašto smatram da smo sve dalje i jedan od razloga za moj pesimističan stav je zbog toga što ne prestaje sumanuta kampanja i pretnje i urtrkivanje političara iz Prištine da zauzmu oštriji stav i da kažu da Srbi na KiM treba da dobiju manje pravo", kaže on. Đurić je u obraćanju medija na tu tezu dodao i "suludo utrkivanje u koje uvlače albanske političare sa juga Srbije, koji prizivaju rat i nasilje". 

Prema njegovim rečima, niko neće naterati Srbiju i Srbe da priznaju zamišljenu nezavisnost i zamišljenu teritoriju. Do razrešenja može da dođe samo kroz razgovore kojima će se zadovoljiti interesi svih strana. 

Govoreći o predstojećoj poseti Vučića Kosovu, rekao je da će to biti najsveobuhvatnija poseta i po političkom značaju i po temama o kojima će se govoriti. Vučićev plan je, kako je rekao, da ta poseta bude sveobuhvatnija i da razgovara sa što više stanovnika Kosova iz svih struktura.

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.