Đurić: Skandalozna odluka

|   Info
Direktoru Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću danas oko 15 sati nije dozvoljen ulazak na Kosovo i Metohiju, što je on ocenio kao "skandaloznom odlukom Prištine, protivna svim sporazumima i elementarnim principima slobode kretanja".
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Odmah po povratku u Beograd i posle konsultacija sa predsednikom (Aleksnadrom) Vučićem, obavestićemo javnost o razlozima sa ovaj i sve druge pritiske i ucene kojima je srpska strana bila izložena danas i proteklih dana, zbog nespremnosti da prihvatimo odluke Prištine koje bi bile direktno protiv srpskih interesa, navodi se u izjavi Đurića dostavljenoj medijima.

Zamenik direktora Kosovske policije za region Severne Mitrovice Besim Hoti izjavio je danas za Lajmi da je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić dobio dozvolu za ulazak na Kosovo, ali da nije ušao iz svojih razloga.

Nije zabranjen ulazak, on je imao dozvolu za ulazak na Kosovo, ali zašto se vratio, za to ima svoje razloge, rekao je Hoti, prenosi Kossev.

Reagujući na ovu izjavu predstavnika kosovske policije, Đurić je u pisanoj izjavi, dostavljenoj FoNetu iz njegovog kabineta, rekao: "Žao mi je što albanski narod predstavljaju takvi lažovi i licemeri".

Za petak 7. septembar najavljena je nova runda dijaloga Beograda i prištine u Briselu, a tokom vikenda se očekuje poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar