Đurić: Srbija sama bira svoj put

|   Info
Srbija je na stanovištu da se unilateralizam i upotreba sile u rešavanju sporova moraju zameniti dijalogom i saradnjom.

 

Izvor: Tanjug

To je izjavio potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Đurić u Moskvi.

Đurić je, govoreći na zatvaranju Konferencije azijskih političkih partija (ICAPP), istakao da Srbija, kao država koja je u prošlosti bila žrtva vojne i političke agresije, ljubomorno čuva svoje pravo da bira sopstveni put. 

“Iako danas imamo bliske ekonomske i političke veze sa EU, istovremeno održavamo tradicionalno bratske odnose sa Rusijom i strateško partnerstvo sa Kinom, i tako ćemo i nastaviti”, rekao je Đurić. 

Da je Srbija sa politikom predsednika Aleksandra Vučića i SNS na dobrom putu, prema Đurićevim rečima, potvrđuju i odlični ekonomski pokazatelji, izraženi, između ostalog, u budžetskom suficitu i rastu BDP-a od 4,9 odsto. 

Đurić, koji je na konferenciji učestvovao u svojstvu gosta, pohvalio je Rusiju i vladajuću partiju Jedinstvena Rusija zbog izvanredne organizacije i doprinosa koji je ovaj forum dao međunarodnom miru, stabilnosti i vladavini zakona. 

SNS je jedina stranka iz regiona koja je bila predstavljena na Konferenciji ICAPP, koja okuplja političke partije iz više od 50 azijskih zemalja. Skup je obraćanjem učesnicima zatvorio predsednik stranke domaćina Jedinstvene Rusije Dmitrij Medvedev.