Dve nagrade za predstavu niškog Pozorišta lutaka u Novom Sadu

|   Info
Na 49. susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije u Novom Sadu stručni žiri dodelio je nagrade za glumačka ostvarenja Mirjani Đorđević za ulogu Ide i Srđanu Miljkoviću za uloge baštenskog patuljka Bendžamina i poi leptria u predstavi "Cveće male Ide" niškog Pozorišta lutaka.
Foto: Davorin Dinić

 

Izvor: Južne vesti

Na trećem festivalskom izvođenju predstava "Cveće male Ide", čija je premijera bila 22. juna, osvojila je nagrade. Sveukupno, ovaj komad ima šest priznanja.

Domaćin ovogodišnjih Susreta bilo je Pozorište mladih Novi Sad, a u takmičarskom delu programa učestvovalo je osam predstava profesionalnih pozorišta lutaka iz Subotice, Novog Sada, Beograda, Zrenjanina, Kragujevca i Niša - kažu u niškom pozorištu.

Stručni žiri činili su dramaturg Željko Hubač, reditelj Dragoslav Todorović i glumac Saša Latinović.

U predstavi "Cveće male Ide" petogodišnja devojčica Ida dobila je mlađeg brata. Stric Zoki, neumorna baba Verica i zabrinuta mama Ružica, uz pomoć jednog patuljka i brojnog baštenskog i sobnog cveća, ukazuju Idi da prihvati radost deljenja i druge slatke muke koje donosi novi član porodice.

Komad je režirala Marija Krstić, a uloge tumače Mirjana Đorđević, Biljana Radenković, Aleksandra Pavlović, Stanislava Joković, Mladen Milojković i Srđan Miljković.

Podsetimo, na Festivalu pozoršta za djecu u Banjaluci, Biljana Radenković je dobila nagradu za glumačko dostignuće, a na Festivalu profesionalnih pozorišta za decu i mlade „Mali Joakim“ u Užicu, predstavi je dodeljen "Gran pri" za najbolju predstavu u celini, Mariji Krstić nagrada za režiju, Mirjani Đorđević nagrada za glumačko ostvarenje.