Džonić pravnosnažno osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu zbog trostrukog ubistva

|   Info
Apelacioni sud u Nišu pravnosnažno je osudio Gorana Džonića iz aleksinačkog sela Moravca na doživotnu zatvorsku kaznu zbog trostrukog ubistva, odlučujući po žalbi koju je na prvostepenu presudu kojom mu je izrečena istovetna kazna, izjavila njegova odbrana.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Džoniću je doživotni zatvor izrečen zbog ubistva brata od tetke Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i 25-godišnje ćerke Lidije, koje je iz koristoljublja ubio a zatim zapalio.

Petočlano veće Apelacionog suda u Nišu je, nakon javne sednice održane 17. januara, preinačilo presudu Višeg suda od 13. juna 2023. godine, pa mu je u kaznu doživotnog zatvora uračunalo vreme provedeno u pritvoru od 23. oktobra 2021. godine do upućivanja na izdržavanje zatvorske kazne.

U ostalom delu odbijena je žalba branioca okrivljenog Džonića i prvostepena presuda u nepreinačenom delu potvrđena, navedeno je u saopštenju na sajtu Apelacionog suda u Nišu.

To je, kako je navedeno, učinjeno radi preciziranja vremena kada okrivljeni može podneti molbu za uslovni otpust. Zakonom je propisano da lica koja su osuđena na kaznu doživotnog zatvora to mogu da učine nakon izdržanih 27 godina, a u to vreme se uračunava i vreme provedeno u pritvoru.

Apelacioni sud je spise predmeta sa odlukom od 9. februara dostavio Višem sudu u Nišu koji će tu odluku u najkraćem roku dostaviti strankama i svima koji bi po zakonu trebalo da je prime.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar