Eksplozivne naprave poslate Klintonovima i Obami, a sumnjivi paketi Beloj kući i Si-En-Enu

|   Info
Dve eksplozivne naprave poslate su poštom kancelarijama bivšeg predsednika SAD Baraka Obame i bivše državne sekretarke Hilari Klinton, saopštila je Tajna služba, prenosi Njujork tajms. Rojters javlja da je sumnjiv paket upućen i Beloj kući. Takođe, Si-En-En saopštava da su njihove prostorije u Njujorku evakuisane zbog sumnjivog paketa.
Foto: Pixabay

 

Izvor: RTS, AP

Istražitelji veruju da naprave imaju veze sa napravom koja je pronađena u ponedeljak u kući milijardera Džordža Sorosa.

Tajna služba je najpre u saopštenju navela da je presrela dva sumnjiva paketa poslata štićenicima Tajne službe, Klintonovima i Obami. 

Napravu adresiranu na Hilari Klinton pronašao je tehničar koji pregleda poštu u njenoj kancelariji, a napravu poslatu Obami presreo je pripadnik Tajne službe u Vašingtonu.

"Paketi su otkriveni tokom rutinskih procedura i tretirani su kao potencijalne eksplozivne naprave", piše u saopštenju i dodaje se da Klintonovi i Obama nisu bili ugroženi i da nije postojao rizik da im paketi budu isporučeni.

Pokrenuta je opsežna istraga u kojoj će učestvovati svi raspoloživi federalni, državni i lokalni resursi kako bi se otkrio pošiljalac.

Bela kuća se oglasila saopštenjem u kojem je osudila pokušaj napada na Obamu i Klintonove ističući da su takvi teroristički akti neprihvatljivi. 

U međuvremenu je Rojters javio da je presretnut i sumnjivi paket upućen Beloj kući, a nedugo zatim je i Si-En-En saopštio da su evakuisane njihove prostorije u Njujorku jer je stigao sumnjivi paket.