Elektronska platforma za izvoz voća i povrća

|   Info
Od ove nedelje domaćim proizvođačima, prerađivačima i distributerima svežeg, smrznutog i prerađenog voća i povrća dostupna je jedinstvena elektronska platforma koja će im pružiti mogućnost da na jednom mestu saznaju sve neophodne informacije o pripremi i izvozu na tržište Sjedinjenih Američkih Država (SAD).
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Kako je saopštila Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (UN FAO), platforma je nastala u okviru projekta "Podrška diverzifikaciji izvoza poljoprivrednog i prehrambenog sektora Zapadnog Balkana i Istočne Evrope" u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i Razvojnom Agencijom Srbije.

Kompanije imaju priliku da uspostave kontakt sa ekspertima i dobiju konkretne informacije u vezi sa potencijalima tržišta, pripremom i realizacijom izvoza voća i povrća na ovo veliko svetsko tržište hrane.

Pristup kompletnom sadržaju je besplatan uz registraciju preduzetnika ili kompanija, a pristup edukativnom materijalu je omogućen putem internet stranice Razvojne agencije Srbije vodic.ras.gov.rs, navodi se u saopštenju.