EPS: U martu građani bili najefikasniji u potrošnji struje

|   Info
Popust za racionalnu potrošnju električne energije u martu ostvarilo je 1,8 miliona ili čak 54 odsto domaćinstava, pa je tako mart bio mesec u kojem su građani bili najefikasniji u potrošnji struje, saopštila je danas Elektroprivreda Srbije (EPS).
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Od početka oktobra 2023. godine do kraja marta ove godine, svakog meseca popust je ostvarilo više od polovine domaćinstava, a za ovih šest meseci EPS je potrošačima obračunala popust od oko 9,3 milijarde dinara.

Najveći popust od 40 odsto odobren je za 24,7 odsto domaćinstava (831.968 )  koja su u martu uštedela više od 30 odsto električne energije u odnosu na isti mesec u prethodne dve godine.

Za 12,4 odsto korisnika, odnosno 418.806 domaćinstava, martovski račun je manji za 20 odsto.

Popust na računu za energiju od 25 odsto ima 6,2 odsto domaćinstava, za 5,6 odsto korisnika umanjen je račun za 30 odsto, dok je popust od 35 procenata ostvarilo pet odsto domaćinstava, navodi se u saopštenju EPS.

Na martovskim računima dodatni popust od pet odsto ostvarila su i domaćinstva koja su korišćenje električne energije u nižoj tarifi uvećala za pet odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine.

Tu pogodnost ostvarila su 415.584 domaćinstva, odnosno 12 odsto.

Najviše su štedeli građani u Beogradu, Nišu, Šapcu, Smederevu, Vranju, Novom Sadu, Subotici, Somboru, Sremskoj Mitrovici.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar