Evropska noć muzeja u subotu 18. maja

|   Život
Evropska noć muzeja je svojevrsni kulturni spektakl, jedinstvena manifestacija koja podrazumeva produženje rada muzejskih i galerijskih prostora do ponoći, bez naplate ulaznica.
Foto: televizija Kopernikus

 

“Cilj manifestacije je razvoj publike, pospešivanje interesovanja za muzejsko nasleđe i savremeno stvaralaštvo, poboljšanje saradnje sa publikom”, poručuju iz Galerije savremene likovne umetnosti Niš, koja i ove godine učestvuje u Noći muzeja, uz napomenu da će njihovi izložbeni prostori raditi do 22 sata.

GSLU organizuje postavke:

- U Oficirskom domu – Retrospektivna izložba Dragana Momčilovića, umetnika iz Niša. Izložba je priređena povodom obeležavanja 50 godina umetničkog stvalaštva autora, a čini je izbor slika i crteža iz celine umetnikovog opusa.

- U Paviljonu u Tvrđavi – izložba Bojana Otaševića, redovnog profesora Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu. Izložbu čine grafike velikog formata iz ciklusa “Čekaonica”, nastale tokom poslednjih desetak godina a realizovane u tehnici algrafije.

- U Salonu 77 – izložba Mikrokosmos Teodore Vojinović, umetnice mlađe generacije iz Čačka. Izložbu čine bojene skulpture iz ciklusa Meseci i prostorne instalacije Biljke i Kiša.

Manifestacija Noć muzeja je u našoj zemlji prvi put održana 2004. godine.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar