FCS: "Mezimica" nije zabranjena

|   Info
Upravni odbor Filmskog centra Srbije (FCS) nije doneo nijednu odluku koja se tiče filma "Mezimica", niti je UO imao razloga da uopšte raspravlja o tom filmu, jer je u međuvremenu sporazumno raskinut ugovor između producenta i FCS, pa "niti je film zabranjen, niti je bilo ikakvih pritisaka na bilo kog autora".

Upravni odbor FCS oštro demantuje zlonamerne i netačne navode da je doneo odluku da zabrani snimanje filma "Mezimica", navodi se u reakciji povodom objava na društvenim mrežama da je film zabranjem sedam dana uoči početka snimanja.

 

"Srbija je demokratska zemlja u kojoj nema cenzure, a Upravni odbor FCS poštuje Ustav i zakone ove zemlje", ukazuje se u saopštenju.

 

"Jedina istina koja se u zvaničnim dokumentima može dokazati, za razliku od mnoštva izmišljotina koje su

izrečene je da Upravni odbor FCS nije doneo nijednu odluku koja se tiče filma 'Mezimica'", navodi se u saopštenju.

 

"Upravni odbor nije imao razloga da uopšte raspravlja o ovom filmu, jer je u međuvremenu sporazumno raskinut ugovor između producenta i FCS, s obzirom da ne postoje uslovi u kojima je moguće nastaviti rad na ovom projektu, a imajući u vidu neosnovane informacije u pojedinim medijima i hajku koja se tim povodom povela", dodaje se u saopštenju.

 

"Smatramo da neistine koje se iznose štete, pre svega, srpskom filmu, koji sa sredstvima koja je vlada opredelila ima mogućnost da se razvija. Zato je nedopustivo da se zbog ličnih interesa pojedinaca dalje nanosi šteta ovoj instituciji", ukazuje se u saopštenju.

 

Glumac Nikola Kojo i scenarista Dimitrije Vojnov napisali su na tviteru da je snimanje filma "Mezimica" zabranjeno sedam dana uoči početka, a da su glavni glumci u filmu Nikola Kojo, Miloš Biković i Aglaja Tarasova.

 

Direktor Filmskog centra Srbije Boban Jevtić je 21. septembra saopštio da je ugovor sa producentom projekta "Mezimica" sporazumno raskinut, a da je "u jednim dnevnim novinama" pokrenuta medijska hajka na taj Centar, sa ciljem da se predstavi kao nekakav bastion antisrpstva. (kraj)

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar