Fudbalski savez Pomoravskog okruga dodelio nagrade najboljima u 2021. godini

|   Sport
"Planovi su da budemo još bolji u narednom periodu, da dodatno ulažemo u infrastrukturu i mlade ljude" rekao je između ostalog Vladica Milanović, predsednik Fudbalskog saveza Pomoravskog okruga
Miloš Milanović i Vladica Milanović: Foto TV Kopernikus

 

Fudbalski klub “SFS Borac” iz Paraćina proglašen je od strane Fudbalskog saveza Pomoravskog okruga, na svečanoj dodeli priznanja proteklog petka u Jagodini, najuspešnijim fudbalskim klubom u 2021. godini.

-Ova godina je za nas bila vrlo uspešna jer smo se ekspresno vratili u Srpsku ligu Istok. Mi smo lider u Zoni Zapad bez ikakvih poraza sa fantastičnom gol razlikom, sa 110 datih golova –rekao je Goran Stamenković, predsednik FK “SFS Borac” iz Paraćina.

Za najuspešnijeg fudbalskog sudiju u 2021. godini proglašen je Miloš Milanović iz Ćuprije. Milanović je suđenjem počeo da se bavi 2010.godine i nalazi se na listama Super lige i internacionalnih sudija.

-Ovo je samo jedan podstrek i jedan stepenik više da se trudim i da radim na sebi da bih dostigao svoje ciljeve koje sam zacrtao sebi kada sam krenuo da sudim –rekao je Milanović.

Najorganizovanijim fudbalskim klubom 2021. godini proglašen je Fudbalski klub „Radnički“ iz Svilajnca. Iz kluba su istakli da im ovo priznanje veoma znači.

-Mnogo ima istine u tome kada se kaže da smo najorganizovaniji klub. Mi smo klub sa svim selekcijama, sa dobrim rezultatima prvog tima, organizacijom utakmica poboljšavamo našu infrastrukturu tako da mislim da je ovo priznanje otišlo u prave ruke –istakao je Dragan Vićentijević, predsednik Fudbalskog kluba „Radnički“ iz Svilajnca.

Iz rukovodtsva Fudbalskog saveza Pomoravskog okruga istakli su da su zadovoljni postignutim rezultatima u svim segmentima kada je fudbal u pitanju.

-Planovi iz dalje su da iz godine u godinu budemo sve bolji i bolji. Nadamo se da će status našeg kluba biti na još višem nivou i da će se ulagati više u mlađe ljude i dodatno u infrastrukturu. Ovim putem mogu da zahvalim svim lokalnim samoupravama na nesebičnoj pomoći, kao i našem predsedniku Skupštine grada Jagodine Draganu Markoviću Palmi. Ljudi stvarno stoje iza fudbala i iza svojih klubova, jer bez toga fudbal u Srbiji bio bi u ćorskokaku –rekao je Vladica Milanović, predsednik Fudbalskog saveza Pomoravskog okruga.

Nagradu za najbolji fudbalski klub u poboljšanju infrastrukture dobio je Klub „Budućnost“ iz Milive, dok je priznanje za najperspektivnijeg vratara dobio Dimitrije Radojković, iz Fudbalskog kluba „Radnički“ iz Svilajnca Najperspektivnijim igračima mlađih kategorija u prethodnoj godini proglašeni su Petar Sukačev i Filip Jorgovanović, dok je najuspešnijim fudbalskim trenerom proglašen Nemanja Bulatović iz Fudbalskog kluba „Juhor“ iz Glavinaca. Za dorinos razvoju ženskog fudbala nagrađena je Marija Vulović iz ŽFK „Jagodina“, dok je za razvoj malog fudbala nagrađen KMF „Ćuran“ iz Jagodine. Najuspešniji fudbalski radnik je Slavko Gajin iz GFK „Jagodina“, dok je posthumno priznanje pripalo Miloradu Milenkoviću iz Vinorače.

D.M.