Garsija: Ovo je veliki korak u mojoj karijeri

|   Sport
Odlični Argentinac je napomenuo da je spreman da pomogne ekipi i da se raduje saradnji sa kapitenom Marinom.
Foto: crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda je predstavila  novog fudbalera Matea Garsiju, koji je u redove srpskog  kluba stigao iz španskog Las Palmasa. Novajlija sa iskustvom igranja u Primeri, izneo je prve utiske po dolasku u klub i istakao da je ovo veliki korak u njegovoj karijeri.
 

“Veoma sam srećan i uzbuđen što sam došao u Zvezdu. U klubu sam već tri dana i utisci su veoma pozitivni. Jasno se vidi da je ovo veliki klub, i drago mi je što ću biti član ekipe i imati mogućnost da doprinesem, te da na ličnom nivou napredujem. Ovo je veliki korak u mojoj karijeri”, rekao je Garsija.

Crvenu zvezdu u sredu od 21 čas očekuje utakmica protiv Jang bojsa, a Argentinac veruje da će dobiti šansu na tom susretu.

Imam veliku želju da pomognem ekipi i da se što pre nametnem. Nisam potpuno spreman, jer dolazim nakon predsezone iz Las Palmasa, ali se fizički osećam veoma dobro. Pokušaću da se do utakmice što bolje upoznam sa ekipom i da doprinesem koliko sam u mogućnosti. Trener mi je rekao da je njegova ideja da pomognem ekipi u sredu, ali još uvek ne znam da li ću početi utakmicu ili ću ući sa klupe”.

Garsija je napomenuo da je veoma zadovoljan onim što je video od crveno-belih u dvomeču protiv Kopenhagena, kao i da se raduje saradnji sa kapitenom Marinom.

“Imamo veoma dobre tehničare i igrače  koji su sposobni da zadrže loptu u svom posedu. Igramo svoju igru i  imamo sjajan tim. Ekipama koje dolaze u Beograd je veoma teško da igraju, zbog naših sjajnih navijača, a u Kopenhagenu smo pokazali da možemo i na gostovanjima da budemo dobri. Veoma sam srećan što ću sarađivati sa Marinom, on je fenomenalan igrač, i dosta sam slušao o njemu. Radi se o iskusnom igraču sa kojim ću kao i sa svim drugim saigračima pokušati da ostvarim što bolju saradnju”.

Garsija ima 23 godine, potpisao četvorogodišnji ugovor i on če pojačati konrirenciju na bočnim pozicijama.