Gastro fest u Nišu

|   Život
Niš je poznat po ukusnoj hrani. Priliku da predstave svoje veštine i nauče nešto novo od kolega kuvara iz inostranstva, majstori kuhinje sa juga imali su na međunarodnom Gastro festivalu.
Foto: televizija Kopernikus

 

Kulinarski specijaliteti krčkali su se u tiganju, loncu ili spremali na skari tokom čitavog dana na niškom keju. Međunarodno takmičenje okupilo je najbolje kuvare i đake ugostiteljskih škola iz Srbije i regiona. Ocenjivao se ukus, ali i čitav niz drugih osobina.

Cilj nije bio da se samo nagrade najbolji, već i da svi učesnici nešto novo nauče.

Pored internacionalne kuhinje, prolaznike na niškom keju privlačili su i mirisi tradicionalnog roštilja i riblje čorbe.

Iskustva i znanja stečena na Gastro festivalu pomažu profesionalcima u niškom ugostiteljstvu, a manifestacija doprinosi i turističkoj ponudi grada.

Za posetioce je pripreman čuveni vojnički pasulj i to po receptu starom više od jednog veka.

Prolaznici su mogli da posete i gastro pijacu, a u večernjim satima i da uživaju u muzičkom programu u amfiteatru na niškom keju.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar