Gojković otvorila Malu scenu Narodnog pozorišta u Nišu

|   Život
Ministarka kulture Maja Gojković otvorila je danas Malu scenu Narodnog pozorišta u Nišu i navela da je to prva novoizgrađena pozorišna scena u Srbiji nakon više decenija i da je država investiranjem 1,27 miliona evra pokazala koliko su ulaganje u kulturu i njena decentralizacija bitni za ukupni kvalitet života u jednom gradu i državi.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Gojković je kazala da jedno od prvih mesta na pozorišnoj mapi Srbije danas postaje bogatije za jednu novu scenu, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Podsetila je da su pre dve godine na istom mestu počeli razgovori o tome da se niško pozorište proširi i dobije potpuno novi deo zgrade.

"Za samo tri godine obnovili smo 108 objekata kulture širom Srbije i u znatnoj meri unapredili zakonsku regulativu, duboko svesni činjenice da je kultura oličenje naroda i države i jedan od najvažnijih stubova nacionalnog identiteta", naglasila je Gojković.

Ona je rekla da se izgradnjom Male scene pred Narodnog pozorišta Niš otvaraju brojne nove mogućnosti za kreativnost pozorišnog izraza i stvaranje novih programa.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar