Gostovanja Narodnog pozorišta Niš

|   Život
Narodno pozorište Niš će u narednih nedelju dana imati 4 gostovanja od kojih su dva na festivalima,"Dani Zorana Radmilovića" i ,"UPAD".
Foto: televizija Kopernikus

 

Predstava “Deobe” po romanu Dobrice Ćosića, u režiji Juga Radivojevića, koprodukcija Srpskog narodnog pozorišta, Narodnog pozorišta Priština sa privremenim sedištem u Gračanici i Narodnog pozorišta Niš, večeras gostuje u Kruševačkom pozorištu u 20 časova, najavljeno je iz niškog pozorišta. Predstava će već sutradan gostovati u Makedonskom narodnom teatru u Skoplju, takođe u 20 časova.

Predstava ,”Ana Karenjina” L.N. Tolstoja, u režiji Irfana Mensura, učestvuje na festivalu “Dani Zorana Radmilovića” u pozorištu Timočke krajine “Zoran Radmilović” u Zaječaru 18. oktobra u 20 časova, a predstava “Šesti oktobar (priča o jednom letovanju)” Tise Milić, u režiji Andreja Nosova učestvuje na Festivalu “UPAD“ u Studentskom kulturnom centru u Novom Sadu 20. oktobra u 20 časova.

“Do kraja meseca, očekuju nas i dva gostovanja u našem teatru. Gostovanje Beoarta iz Beograda sa predstavom, ‘Amateri’ u režiji Momčila Nikolića 20. oktobra u 20 časova i gostovanje Gradskog pozorišta ‘Semberija’ iz Bijeljine sa predstavom ‘Ivanovo samoubisvo’ u režiji Davida Alića 24. oktobra u 20 časova” najavljeno je iz Narodnog pozorišta uz napomenu da će se premijera predstave “Pokojnik” Branisava Nušića, u režiji Željka Đukića održati 30. oktobra u 20 časova.