Grad Beograd i NIS nastavljaju rad na zajedničkim projektima

|   Info
Kompanija NIS ustupiće Gradu Beogradu svoju lokaciju na Čukarici, od mosta na Adi do Šećerane, koja će biti deo prostora ukupne površine 5,5 hektara koju gradska vlast planira da uredi u skladu sa konceptom spuštanja glavnog grada na reke.
Foto: Fonet

Izvor: Tanjug

To je najavljeno danas na potpisivanju novog sporazuma o saradnji u okviru programa „Zajednici zajedno” između Grada Beograda i kompanije NIS, a koji će omogućiti nastavak zajedničke saradnje na projektima od značaja za društvenu zajednicu.

Sporazum su u Skupštini grada potpisali gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i generalni direktor kompanije NIS Kiril Tjurdenjev.

Grad Beograd i NIS su u dosadašnjoj decenijskoj saradnji zajednički realizovali više od 50 projekata u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, ekologije, kao i humanitarne akcije, u koje je NIS uložio 250 miliona dinara, a gradonačelnik Radojičić kaže da su dosadašnji projekti omogućili podizanje kvaliteta života stanovnika glavnog grada.

„Urađene su značajne stvari u pravcu naše vizije za bolji, lepši i zdraviji Beograd. Čast je sarađivati sa uspešnom kompanijom. Verujem da ćemo raditi u istom pravcu i da će svaki pojedinac osetiti dobrobit projekata koje ćemo nastaviti da realizujemo”, poručio je Radojičić.

Generalni direktor kompanije NIS Kiril Tjurdenjev rekao je da je pravi razvoj jedne kompanije moguć uz razvoj zajednice u kojoj posluje.

„Naše partnerstvo sa Gradom Beogradom traje 10 godina. Beograd je pouzdan partner i saradnik u poslu koji zajednički radimo na dobrobit građana”, kaže Tjurdenjev.

Povodom ustupanja lokacije na Čukarici, pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović rekao je da je NIS i ranije razmenjivao parcele sa Gradom koje nisu važne za poslovanje te kompanije, uključujući i deo prostora kod mosta na Adi za izgradnju pristupnih saobraćajnica.

Mladenović kaže da će NIS-u Grad Beograd ustupiti neku drugu lokaciju.

Pomoćnik gradonačelnika je govorio o novom planu za uređenje Čukaričkog rukavca i izgradnju nove marine, uključujući i kulturno-istorijsku celinu Topčider, i naveo da je već raspisan konkurs za izradu samog izgleda te celine.

Za Šećeranu je rekao da je veoma važan objekat za istoriju industrijskog razvoja i da će biti konzerviran i zaštićen.

„U toku su razgovori sa premijerkom Anom Brnabić da se u tom objektu otvore poslovni inkubatori i da oživimo taj prostor koji danas nema nikakvu funkciju”, kaže Mladenović.

Naveo je i da će se uređenje prostora od 5,5 hektara potpuno uklopiti u projekat Beograd na vodi, uključujući i Savsko šetalište i pasarelu koja je predviđena na Kalemegdanu, a da će budući investitori razraditi projekte izgtradnje poslovnog prostora i hotela.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar