Gradska izborna komisija Niša odbacila većinu prigovora opozicije

|   Info
Gradska izborna komisija (GIK) Niša saopštila je da je 17 prigovora opozicije "odbacila i odbila", a tri prihvatila i jedan delimično usvojila, javljaju danas Južne vesti.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, Južne vesti

Predsednica GIK u Nišu Danijela Milićević saopštila je piše da je osam prigovora odbačeno kao neosnovano, a devet prigovora je odbačeno jer su ih podnela neovlašćena lica.

Rešenja GIK objavljena su na sajtu Republičke izborne komisije.

Viši sud u Nišu vratio je GIK-u na ponovno odlučivanje ukupno 24 prigovora, ali GIK u saopštenju nije navela obrazloženja za preostala tri prigovora.

Pravni tim koalicije "Biramo Niš“ najavio je u petak da će podneti tužbe i krivične prijave zbog odbacivanja prigovora opozicije.

Zbog sumnje da su članovi GIK otvarali džakove sa glasačkim listićima sa biračkih mesta 10 i 18 u Medijani i da su uklonili uočeni višak listića, niška opozicija najavila je da će podneti prijave protiv predsednice GIK Danijele Milićević, predsednika biračkog mesta broj 10 Ivice Stojanovića i ljudi koji su vodili statistiku. Žalbe na nove odbijene prigovore uložiće Višem sudu koji treba meritorno da presudi da li će biti ponovljenih izbora na tim mestima.

 

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar