Grčki šou: I Panatinaikos želi u ABA ligu!

|   Sport
Ideja vlasnika Panatinaikosa, čuvenog po provokativnim izjama i odlukama, jeste da PAO istovremeno nastupa i u prvenstvu Grčke, kao i u regionalnoj ABA ligi.
Foto: Panathinaikos B.C. / V. Stolis

 

Nakon što je uprava Olimpijakosa kontaktirala predstavnike regionalne Jadranske košarkaške lige, sa željom da se od naredne sezone takmiči u ovom šampionatu, isto je učinio i najveći konkurent Panatinaikos.

Kako prenosi ugledni košarkaški portal "Eurohoops", ali i više grčkih medija, čelnici Panatinaikosa uputili su pismo upravi ABA lige, sa objašnjenjem da žele da nastupe u jakom takmičenju, u kojem igra i najveći rival Olimpijakos. Ideja vlasnika Panatinaikosa, čuvenog po provokativnim izjama i odlukama, jeste da PAO istovremeno nastupa i u prvenstvu Grčke, kao i u regionalnoj ABA ligi. 

Predsednik jadranskog takmičenja ranije je potvrdio da je Olimpijakos zaista uputio zahtev da igra u ABA. Očekuje se potvrda da je pismo stiglo i iz Panatinaikosa.

Olimpijakos je ranije najavio mogućnost da napusti grčku košarkašku ligu, pre svega zbog velikog nezadovoljstva suđenjem u ovom takmičenju.