Gugl menja sigurnosnu politiku

|   Infotehno
Kompanija Gugl saopštila je danas da će omogućiti ljudima da traže da se više vrsta sadržaja, poput ličnih informacija - brojeva telefona, e-pošte i fizičke adrese, ukloni iz rezultata pretrage, javlja Asošijejted pres.
Foto: Pixabay

 

Izvor: FoNet, Asošijejted pres

Nova sigurnosna politika dozvoljava uklanjanje drugih informacija koje mogu predstavljati rizik za krađu identiteta, kao što su poverljivi akreditivi za prijavu.

Gugl je u saopštenju naveo da je otvoren pristup informacijama od vitalnog značaja, ali i osnaživanje ljudi sa alatima koji su im potrebni da se zaštite i da svoje osetljive informacije koje mogu da ih identifikuju sačuvaju.

"Privatnost i bezbednost na mreži idu ruku pod ruku, a kada koristite internet, važno je da imate kontrolu nad načinom na koji se vaše osetljive, lične informacije mogu pronaći", navode iz te kompanije.

Iako je Gugl pretraga i ranije dozvoljavala ljudima da zatraže da se ukloni veoma lični sadržaj koji bi mogao da nanese direktnu štetu, informacije se sve više pojavljuju na neočekivanim mestima i koriste se na nove načine, tako da politike moraju da evoluiraju, saopštila je kompanija.

"Važno je zapamtiti da uklanjanje sadržaja iz Gugl pretrage neće ga ukloniti sa interneta, zbog čega ćete možda želeti da kontaktirate sajt za hostovanje direktno, ako vam je prijatno da to uradite", poručuju iz Gugla.