Gujon o zabrani ulaska na KiM: Zaprećeno mi je

|   Info
Humanitaracu Arnou Gujonu zabranjen je ulazak na KiM na neodređeno vreme i bez obrazloženja. On je priveden na administrativnom prelazu Merdare i vraćen.
Foto: Facebook.com/ arno.gujon

 

Izvor: B92

Gujon je na Fejsbuku objavio da, nakon šro je priveden i pretresen na prelazu Merdare, došli su iz Prištine pripadnici kosovske obaveštajne službe koji su ga ispitivali.

"Na prelazu Merdare bio sam priveden, pretresen i data mi je zabrana ulaska na Kosovo i Metohiju na neodređeno vreme bez obrazloženja. Nakon toga su iz Prištine došli pripadnici kosovske obaveštajne službe koji su me ispitivali o našim humanitarnim akcijama na Kosovu, kao i o člancima objavljenim o nama u uglednom francuskom listu Figaro. Zaprećeno mi je da će "pošto prljam Kosovo u francuskim medijima da uprljaju mene, moju porodicu, moju ličnost, na sve moguće načine i preko svih mogućih kanala"", napisao je Gujon.

On dodaje da "pretnjama žele da ga nateraju da odustane od zalaganja da se istina o kršenju ljudskih prava Srba, Roma, Goranaca i drugih nacionalnih manjina na Kosovu čuje na Zapadu".

"Zabranom ulaska na Kosovo i Metohiju oni žele da zabrane humanitarnu pomoć Srbima u enklavama kojima pomažemo već 14 godina. Pretnjama mom integritetu, žele da odustanem od mog zalaganja da se istina o kršenju ljudskih prava Srba, Roma, Goranaca i drugih nacionalnih manjina na Kosovu čuje na Zapadu. Humanitarni rad i istina o situaciji na Kosovu i Metohiji, kojim sam posvetio pola svog života (14 godina), pokušali su da sruše za samo nekoliko sati", naveo je srpsko-francuski humanitarac.

Naglasio je i da je zabrinut i da je nepoznanica šta će se dalje dešavati.

"Ono što je sigurno, to je da se neću pomiriti dok ne budem ponovo upalio sveću u Visokim Dečanima gde sam se krstio, dok ne budem ponovo poljubio ikonu presvete Bogorodice u manastiru Gračanica gde sam zaprosio svoju ženu i dok ne budem mogao da ponovo vidim svoje kumove, pobratime i prijatelje u Novom Brdu, Banjama, Crkolezu, Štrpcu i svim selima Kosova i Metohije...", zaključio je on.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar