Gujon: Uspostaviti efikasnu digitalnu diplomatiju

|   Info
Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon izjavio je danas da je njegov zadatak da se u domaćoj i stranoj javnosti promovišu državni interesi kroz prezentovanje nacionalnih vrednosti i ciljeva Srbije.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet, RTS

Prvi projekat njegovog tima, kako je rekao za RTS, ima za cilj da se uspostavi efikasna digitalna diplomatija da bi mogli brzo da reaguju kada se nešto desi u Srbiji ili u svetu, a tiče se Srbije.

"To smo počeli sa Rezolucijom o Srebrenici gde smo objavili autorski tekst u najčitanijem francuskom dnevnom listu Figarou, koji je bio najčitaniji tog dana na tom portalu i u tim novinama. Takođe smo pratili aktivnosti predsednika (Aleksandra Vučića) u Njujorku na engleskom jeziku, reagovali na napade. Plasirali smo određene informacije, na primer mapu koju je RTS prikazao o zemljama koje su podržale našu državu, njih 107 su stale uz Srbiju, odnosno uz istinu i to je bila važna stvar. To je prvi zadatak, biće ih još mnogo", dodao je Gujon.

Gujon je istakao da javna i kulturna diplomatija zahtevaju višesektorske aktivnosti.

"Mi ćemo u tom pogledu tesno sarađivati i sa Ministarstvom spoljnih poslova Srbije kao i sa Ministarstvom kulture", rekao je Gujon.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar