Gujon: Zbog zabrane Prištine, po pravdu idem i u Strazbur

|   Info
Osnivač udruženja "Solidarnost za Kosovo", francuski humanitarac Arno Gujon, ovlastio je svog advokata da podnese tužbu Upravnom sudu Kosova na rešenje kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova o zabrani ulaska u pokrajinu, pošto je odbilo žalbu na odluku donetu 10. septembra, piše Politika.

 


"Odluka privremenih kosovskih institucija je arbitrarna, bez obrazloženja i roka i kao takva je besmislena. Nadam se da će Upravni sud ukinuti ovu zabranu. Ali ukoliko ne uspemo, žalićemo se i Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu. Neću se smiriti dok ne budem uspeo da ukinem tu sramnu odluku i ponovo pomažem Srbima na Kosovu i Metohiji", rekao je Gujon za "Politiku".

Zadovoljan je, kako kaže, podrškom i pomoći koju je dobio od Kancelarije za Kosovo i Metohiju čim mu je uručena ova zabrana.

"Na svakom koraku osećam ogromnu podršku i od naroda i od medija, koji uvažavaju moj humaniratni rad u teškim okolnostima. Veliku zahvalnost dugujem i Raško-prizrenskoj eparhiji, koja se angažovala oko pomoći preko međunarodnih institucija na Kosmetu. Ipak, najdraža mi je moralna podrška dece iz enklava koja mi šalju crteže. To mi je najveća satisfakcija", rekao je Gujon.

Gujon zbog odluke kosovskog MUP-a ne može da bude u konvoju pomoći za srpske enklave na Kosovu i Metohiji, koje organizuje poslednjih 14 godina.