Gužve na granicama zbog vikenda

|   Info
Zadržavanje na Horgošu, na izlazu iz zemlje, je oko 40 minuta. Gužve se očekuju na svim putnim pravcima koji vode ka Mađarskoj i Hrvatskoj, odnosno ka primorju i domaćim turističkim destinacijama.


Izvor: RTS, Tanjug

Kraj radne nedelje i letnja turistička sezona, sigurno će biti razlog da saobraćaj danas bude pojačan, a protok vozila veći, saopštio je AMSS.

Pojačan saobraćaj očekuje se na Koridoru 10. koji iz pravca Bugarske i Makedonije vodi ka Mađarskoj ili Hrvatskoj, ali i na putevima ka Crnogorskom primorju i turističkim mestima u našoj zemlji.

Prema najnovijim informacijama, na graničnom prelazu Horgoš trenutno se čeka oko 40 minuta na izlazu iz zemlje.

Pomoćnik komandira Policijske stanice GP Horgoš Draženko Tomić kaže za RTS da su juče bile velike gužve i da je preko tog prelaza prošlo oko 25.000 putnika.

Radi se punim kapacitetom, a vozačima se preporučuju alternativni prelazi Bački Breg, Bački Vinogradi, Đala, Bajmok, Horgoš Dva, rekao je Tomić i dodao da su saobraćajne gužve u ovom periodu očekivane jer se stanovnici zemalja EU vraćaju sa godišnjih odmora.

Na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

U zajedničkoj akciji policije i AMSS-a, postavljene su nove veb kamere na najfrekventnijim graničnim prelazima sa Mađarskom, Hrvatskom, Bugarskom i Makedonijom.

Veb kamere, koje u svakom trenutku možete pogledati na internet platformi AMSS, prenose potpunu informaciju sa trenutnom slikom o intezitetu saobraćaja i potrebnim vremenom za prolaz našeg graničnog prelaza.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar