Hapšenje grupe osumnjičenih za krijumčarenje migranata

|   Info
Policija je na području Đale i Subotice uhapsila osmoro ljudi zbog sumnje da su čamcima preko Tise krijumčarili državljane Indije i Avganistana, i omogućili im nedozvoljen tranzit u Mađarsku, a zatim dalje ka zemljama Zapadne Evrope.

 

Izvor: RTS

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, u dve odvojene akcije su uhapsili osam članova organizovane kriminalne grupe zbog sumnje na nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, saopštio je MUP.

Takođe, ostali članovi kriminalne grupe B. V. (1968) i T. D. (1987), obe iz Subotice, R. Š. (1974), državljanin BiH, M. P. (1967) iz Bačke Palanke i S. N. (1971), uhapšeni su na području Subotice, Novog Sada i Novog Kneževca.

Sumnja se da su oni, od početka septembra do kraja oktobra 2018. godine, omogućili nedozvoljen tranzit za veći broj nelegalnih migranata - državljana Indije i Avganistana, preko teritorije Srbije u Mađarsku, a zatim dalje ka zemljama Zapadne Evrope.

Terete se da su čamcima prevozili migrante preko Tise i za to dobijali nadoknadu od oko 1.000 evra po grupi migranata, koju su delili.

Policija je kod osumnjičenih pronašla čamac, za koji se sumnja da je služio za prevoz migranata preko reke, četiri putnička motorna vozila, za koja se sumnja da su ih koristili za prevoz do reke, kao i sredstva veze.

Takođe, zaplenjene su i sasušene čaure maka, kao i falsifikovana dokumenta BiH.

Čaure maka su nađene kod R. Š. i protiv njega će biti podneta krivična prijava za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, dok je policija lažna dokumeta pronašla kod M. P. koji će se teretiti i za krivično delo falsifikovanje isprave.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.