Haradinaj: Još par trenutaka do istorijskog glasanja

|   Info
Kosovski premijer napisao na Fesjbuku da Prištinu samo nekoliko trenutaka deli od, kako je naveo, "istorijskog glasanja za formiranje vojske Kosova".
Foto: FoNet

Izvor: Beta, Tanjug, B92

Obećavamo, kaže Haradinaj, da ćemo obezbediti mir svima koji žive "sa nama, u našem zajedničkom domu".

Da bi Kosovo postalo deo NATO pakta, buduća vojska će uvek štititi život, dostjanstvo i integritet građana, napisao je Haradinaj.

On je nešto ranije izjavio da se današnjim glasanjem za transformaciju Bezbednosnih snaga Kosova u Oružane snage Kosova za Srbe ništa neće promeniti na gore. Umesto toga, poručio je premijer Kosova, može da im bude samo bolje.

"Ništa se u pravima Srba na Kosovu neće promeniti na gore glasanjem o vojsci. To se neće dogoditi ni u njihovom životu niti bezbednosti. Može da bude samo na bolje", kazao je Haradinaj za prištinsku kablovsku televiziju T7.

Podvukao je da će formiranjem vojske, Kosovo biti sigurnije i da će bezbedniji biti i oni koji žive u njemu.

Prema njegovim rečima, Srbija treba da pozdravi stvaranje vojske Kosova, "vojske koja dolazi za mir i koja je u interesu svih u regionu".

Haradinaj je rekao da je Kosovo zainteresovano da u odnosima sa Srbijom od "tenzija pređe u stalni mir izmedju dva naroda".

"Njihov agresivni pristup, to što je uradila (Srbija) u prošlosti, je potvrdilo da tako nešto nije ni u čijoj koristi", kazao je Haradinaj.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar