Haradinaj: Tači nastavlja da vodi dijalog sa Srbijom

|   Info
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj potvrdio je da predsednik Kosova Hašim Tači nastavlja da vodi dijalog sa Srbijom i da imenovanje pregovaračke ekipe ne ometa predsednika u ostvarivanju ustavnih ovlašćenja.
Foto: FoNet

 

Izvor: Beta


"Zakon se ne meša u ovlašćenja predsednika već samo daje pravnu osnovu za funkcionisanje delegacije", rekao je sinoć Haradinaj.  

Skupština Kosova održaće vanrednu sednicu u sredu, 26. decembra, na kojoj će poslanici raspravljati o "Nacrtu sveobuhvatnog sporazuma između Kosova i Srbije".

Kosovska vlada usvojila je Nacrt zakona o dijalogu sa Srbijom i prosledila ga parlamentu. Reč je o zakonu koji reguliše odgovornost i nadležnosti članova pregovaračkog tima u procesu dijaloga.  

Vlada je odobrila i 300.000 evra budžetskih sredstava za funkcionisanje tima za dijalog.  

Istovremeno predsednik Kosova Hašim Tači sastao se juče sa dvojicom kopredsedavajućih pregovaračke ekipe za dijalog sa Srbijom, Špendom Ahmetijem i Fatmirom Ljimajem.  

Na sastanku je bilo reči o konačnoj fazi dijaloga i o potrebi nastavka koordinacije tokom procesa razgovora, a u cilju postizanja sporazuma sa Srbijom.  

"Ovaj trenutak mora da se iskoristi i potrebno je da se još više ojača političko jedinstvo i da se jednoglasno govori o Kosovu", piše u saopštenju kabineta predsednika Kosova.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar