Haradinajevo upozorenje Srbima na severu KiM

|   Info
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj upozorio je Srbe na severu pokrajine, nakon sednice kosovskog saveta za bezbednost, da će biti odgovoreno na njihov eventualni pokušaj da proglase autonomiju.
Foto: YouTube printscreen

Izvor: Tanjug

"Niko nema pravo da preduzme unilateralnu akciju ", rekao je Ramuš Haradinaj na konferenciji za medije i dodao da se neće tolerisati kršenje kosovskih zakona, prenosi Gazeta ekspres.

Haradinaj je rekao da će sutra radna grupa moći da podnese izveštaj o nacrtu statuta Zajednice srpskih opština.

Prema njegovim rečima, čekalo se na ispunjenje te obaveze iz Brisela, kako bi prištinske vlasti bile sigurne "da je statut ZSO u skladu sa kosovskim zakonima".

Prištinski mediji na albanskom jeziku navode da je sednica kosovskog saveta za bezbednost usledila dan nakon što su se pojavile navodne informacije da će Srbi sa severa pokrajine sutra proglasiti autonomiju, u odgovor na to što Priština nije formirala ZSO.

"Ako neko izlazi iz kosovskih zakona i ugovora, zakon će raditi, nema dileme, dobiće svoj odgovor. Što se tiče severa, uvek smo pozdravili dolazak svakog građanina sveta u bilo kom delu Kosova, a svako ko ulazi na teritoriju Kosova u cilju ometanja javnog reda i mira dobiće odgovor u skladu sa zakonom", rekao je Haradinaj.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar