Humanitarna akcija za Todora Glišića u Jagodini: Prikupljeno 116.500 dinara!

|   Život
Iz Studentske organizacije Fakulteta napominju da neće stati sa akcijama i da će Todoru još pomagati na različite načine. Todoru se može pomoći i slanjem poruke 340 na broj 3030 ili uplatom novca na dinarski ili devizni račun
Foto: TV Kopernikus

 

Studentska organizacija Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini organizovala je protekle srede u centru grada humanitarnu akciju za sedmogodišnjeg Todora Glišića iz Kraljeva, obolelog od cerebralne paralize.

Todor ne sedi samostalno, ne hoda i hrani se preko stome za hranjenje, tako da u potpunosti zavisi od tuđe nege. Da bi Todor otišao na lečenje u inostranstvo, potrebno je prikupiti još 5000 evra, te se širom Srbije organizuju brojne humanitarne akcije za pomoć ovom dečaku. Akciji se priključila i Studentska organizacija Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini:

-Cela Srbija se probudila, a studenti su jako humani. Ovo je tek prva akcija, očekuju nas još poput humanitarnih turnira i žurki. Nadam se da ćemo bar umanjiti taj iznos novčanih sredstava koji je potreban za Todorovo lečenje. Mi se kao organizacija odazivamo svim humanitarnam akcijama i pozivamo javnost da pomogne ovom dečaku koliko god je u mogućnosti–rekao je Đorđe Bogdanović, menadžer za odnose s javnošću na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini.

Akcija je trajala tokom celog dana: studenti su svirali, a gostovao je i hor Fakulteta. Na kraju je sa zadovoljstvom saopšteno da je samo tokom ove akcije prikupljeno 116.500 dinara, što je veliki uspeh. Todoru je sledeća transplantacija matičnim ćelijama zakazana za 15. april, a novca još uvek fali. Svi ljudi dobre volje mogu pomoći na sledeće načine: slanjem SMS poruke sa sadržajem: 340 na broj 3030. Takođe, može se uplatiti i novac na dinarski račun:  160-480630-91 ili na devizni račun: 00-540-0002242.2. 

Dušan Miletić