Imate lenja creva? Ove 4 namirnice bude i najuspavaniju probavu i rešavaju problem nadutog stomaka!

|   Život
Loša probava najčešće nastaje usled loše ishrane, manjka fizičke aktivnosti i stresa. Bolovi u stomaku, nadustost i zatvor umeju da budu vrlo neprijatni i da nam kvare raspoloženje, međutim to možete izbeći ako u svakodnevnoj ishrani imate neke od sledećih namirnica ili napitaka:
Foto: pixabay.com

Izvor: Prva

Čija semenke

Prve na listi su čija semenke koje su bogate omega 3-masnim kiselinama, antioksidantima,vlaknima, magnezijumom, cinkom, gvožđem i kalcijumom, te su zato pogodne za jačanje imuniteta i regulisanje probave, sprečavajući izlučivanje otrovnim sastojaka u telu. Najbolje je da se jedu kao puding, tako što ih ostavite da 15 odstoje u vodi, pa kada nabubre tada ih možete jesti.

Avokado

Bogat je nezasićenim masnim kiselinama koje podstiču rad metabolizma. Pored toga, avokado sadrži beta-karoten koji se u telu pretvara u vitamin A koji je potreban za zdravu sluznicu u probavnom traktu.

Topla voda s limunom

Megan Markl toplom vodom sa limunom započinje svaki dan, a u ovaj ritual se kunu i Dženifer Aniston i Miranda Ker. Osim vitamina C, ovaj napita sadrži i takozvane pektine koji podstiču probavu, piše miss7.24sata.hr.

Kefir

Umesto jogurta popijte koji put kefir. Sličnog je ukusa, ali sadrži ugljenu kiselinu. Ovaj gusti mlečni proizvod sa Kavkaza bogat je bakterijama mlečne kiseline – koje su zdrave za našu crevnu floru te otklanjanju uzročnike bolesti. Osim toga, kefir se lakše vari, jer sadrži manje laktoze od običnog jogurta.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar