Imenovan Upravni odbor Narodnog pozorišta

|   Info
Vlade Srbije imenovala je danas Upravni odbor Narodnog pozorišta na čijem čelu će biti Jasna Dimitrijević, pozorišniša producentkinja i upravnica Zadužbine "Ilije M. Kolarca", saopšteno je posle današnje sednice Vlade.

 

Izvor: FoNet

Za članove Upravnog odbora nacionalnog teatra imenovani su: redovni profesor Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i operski pevač Nikola Mijailović, primabalerina Ašhen Ataljanc, docent na Pravnom fakultetu u Beogradu dr Filip Bojić, distributer za kinematografiju i menadžer u kulturi Marko Čkonjević, osnivač "Fame solutions" Beograd; solista Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu Dejan Kolarov i diplomirana pravnica Narodnog pozorišta Jasna Nuhović.

U saopštenju Vlade navodi se da je imenovanjem članova Upravnog odbora, nastavljeno konstituisanje uprave Narodnog pozorišta, koje "treba da modernizuje nacionalni teatar, uvede bogatiju i raznovrsniju produkciju, ostvari snažniju međunarodnu saradnju i koprodukciju i razvije obrazovne programe".

Uz modernizaciju rada, neophodno je unapređenje uslova rada, što uključuje obnovu dela infrastrukture i bolju organizaciju rada Naronog pozorišta u Beogradu, navedeno je u saopštenju Vlade.