Incident u aleksinačkom Domu zdravlja: Zbog gužve u pretio bombom

|   Info
Nesvakidašnji incident na pedijatrijskom odeljenju aleksinačkog Doma zdravlja. Policija intervenisala zbog oca čije dete nije odmah primljeno na pregled.
Foto: televizija Kopernikus

Izvor: Večernje novosti

Aleksinčanin, revoltiran gužvama na pedijatriji u aleksinačkom Domu zdravlja, nakon više sati čekanja da preda knjižicu kako bi njegovo dete bilo pregledano, u četvrtak je u prepunoj čekaonici pretio medicinskoj sestri i doktorki da će baciti bombu i nekog ubiti. Kako tvrde u toj ustanovi, zbog gužvi nisu odmah mogli da prime dete, jer nije bilo za "hitan pregled".

Shvativši ozbiljno pretnje čoveka, kako za "Novosti" kaže medicinska sestra J. V., sa kojom se ovaj čovek verbalno obračunavao, pozvala je policiju strahujući za svoj život.

- Tačno je da su gužve velike i da je manjak kadra. U četvrtak su na dva lekara za ceo dan i dve sestre bila 104 pregleda i 100 injekcija. Ovo nisu humani uslovi uopšte. Trenutno su nam tri sestre na bolovanju, kao i dva lekara - kaže ona za "Novosti".

Ne poriče i da u prvi mah nisu prihvatili knjižicu deteta za koje je, kako kaže, utvrđeno da nije bilo "hitno" za pregled, već su roditelje zamolili da sačekaju da se gužva raščisti, jer je bilo mnogo dece sa visokom temperaturom. To je, po svemu sudeći, teško palo ovom roditelju pa je počeo da preti i viče na sav glas, što je i kod ostalih izazvalo paniku.

Jedan od roditelja, koji je u četvrtak sa detetom čekao na pregled, za "Novosti" je posvedočio o ovoj situaciji.

- Svi su bili nervozni, deca su plakala, pun Dom zdravlja, svi sa virusima i visokom temperaturom. Taj čovek se sve vreme nešto bunio i negodovao, a onda je otišao do šaltera i pretio sestri, pa onda i doktorki koja je posle toga kratko obustavila rad - kaže roditelj Boban N.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar