Srpska lista: Srpski narod neće odustati od zahteva

|   Info
Gaženje sporazuma, čiji je garant bila Evropska unija, od strane Prištine uz ćutanje evropskih institucija u Briselu je poražavajuća činjenica koja pokazuje licemerje svih onih koji govore o vladavini prava i poštovanju potpisanih sporazuma, saopštila je Srpska lista.

 

“Postizborni sindrom od koga pati Aljbin Kurti i njegove pristalice je više nego opasan po budućnost političkih dešavanja na Kosovu i Metohiji, a ćutanje međunarodne zajednice indirektno šalje poruku odobravanja ovakvog delovanja. Koliko daleko su u Prištini spremni da idu govori i podatak da svojim izjavama brišu patos sa svim sporazumima pod okriljem EU, kako onih između Beograd i Prištine, tako i Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju” piše u saopštenju Srpsle liste.

- Kao što smo više puta istakli, bleda saopštenja i pozivi Brisela neće pomeriti stvari sa mrtve tačke i Prištinu primorati da poštuje svoje obaveze.

Srpski narod neće odustati od zahteva da Priština ispuni sve potpisane dogovore, čije ispunjenje smo zahtevali i na mirnim protestima građana u prethodnom periodu, a koje je garantovala Evropska unija. Zajednica srpskih opština je obaveza Prištine, a Kurti svoj pogrešan sud o odnosu Srba prema ZSO izvlači iz razgovora sa Rašićem, Petrovićem i ostalim poraženim učesnicima izbora, što govori u prilog činjenici da podobni Srbi nisu i ne mogu biti glas naroda u institucijama, zaključuje Srpska lista.