Šapić: Dogovor sa SNS-om posledica zajedničkog pogleda na spoljnu i na unutrašnju politiku

|   Info
Lider Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksndar Šapić izjavio je da sa Srpskom naprednom strankom (SNS) nema nikakav koalicioni sporazum već da je dogovor te dve partije "posledica zajedničkog pogleda na spoljnu i na unutrašnju politiku".
Foto: TV Prva printscreen

 

Izvor: FoNet, NIN

Šapić je u intervjuu za današnji NIN rekao da je spajanje SPAS i SNS "posledica želje za da se ukrupnjavanjem i stvaranjem snažne i kvalitetnije organizaije brani ista politika".

On je rekao da neće imati "posebne zahteve" i da će, kako se budu priblžavalai izbori, pokušati da doprinese izbornom rezultatu.

Šapić je ocenio da se na sastanku s Vučićem postignuta saglasnost da "treba zauzeti jasan stav o odbrani srpskog nacionalnog interesa" u pogledu Kosova, Evropske unije i "teškog perioda" koji se očekuje u narednih godinu i po dana.

"Izuzetno sam ponosan i srećan što od Vučića čujem javno, a po prvi put od nekog našeg državnika, da ćemo pomagati svoj narod gde god da on živi", rekao je Šapić za NIN.

Komentarišući mogućnost da bude kandidat za gradonačelnika Beograda, Šapić je naveo da će, kako se izbori budu približavali, "spremati najjaču moguću formaciju za sve važne pozicijeu državi".

"Gde će tu biti moje meto pokazaće vreme, a mi ćemo sagledavati sve okolnosti koje budu pratile period ispred nas i izaći sa najboljima", rekao je Šapić.