Premijera predstave "Trnova ružica"

|   Život
U nedelju 17. oktobra održaće se pretpremijera i premijera predstave “Trnova Ružica“ reditelja Vladimira Lazića, kojom i glumci Svetlana Mihajlović i Slobodan Miljković obelažavaju 35, a Tatjana Milenković 25 godina profesionalnog rada.
Foto: televizija Kopernikus

 

“Trnova Ružica” je bajka o lepoj princezi, hrabrom princu i nesrećnoj okolnosti da je zbog prokletstva neke uvređene ličnosti, jedno nevino biće nepravedno kažnjeno vekovnim snom, dok se nije pojavio neustrašivi spasilac i ponovo je vratio u život.

Osnovna poruka ove bajke je da dobro uvek biva nagrađeno, a zlo kažnjeno te da svako pre ili kasnije dobije ono što je zaslužio, poručuju iz Pozorišta lutaka u Nišu.

Ovakve priče treba da podstaknu dečiju maštu koja bi na upečatlјivim primerima iz svakodnevice, izvlačila pouke koje će pamtiti tokom čitavog života.

Predstava je namenjena deci uzrasta od 3 do 12 godina.

Autorski tim čine: Svetlana Mihajlović (tekst), Ivan Makragić (dramaturg), Vladimir Lazić (adaptacija, režija i audio/video koreodramska kreacija), Zorana Milošaković Tasić (scenografija i lutke), Sofija Lučić (kostimografija), Snežana Maš (saradnik za muziku). Ostali saradnici: Zoran Stanojević (korepetitor), Dejan Krasić (snimanje tona), Ivan Nikolić (audio montaža), Srđan Stoiljković (dizajn plakata i programa).

Uloge tumače: Slobodan Miljković, Svetlana Mihajlović, Dejan Gocić, Aleksandra Pavlović, Marija Cvetković, Tatjana Milenković, Jelena Đorđević i Toma Bibić.

Izvođenje pretpremijere je zakazano za nedelјu, 17. oktobra u 11.30 a premijera istog dana u 19.00.