Srpska lista: Ne učestvujemo na izborima zbog kontinuiranog institucionalnog nasilja

|   Info
Srpska lista saopštila je danas da je njihova odluka da ne učestvuju na izborima posledica kontinuiranog institucionalnog nasilja koje kosovski premijer Aljbin Kurti sprovodi nad Srbima.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

U saopštenju Srpske liste navodi se da Kurti lišava Srbe svih ljudskih prava na tlu Evrope u 21. veku, a posebno ignorisanje zahteva da se formira Zajednica srpskih opština i da se povuku specijalci sa severa Kosova i Metohije.

"Incidenti u kojima stradaju Srbi, njihova imovina i skrnavi imovina Srpske pravoslavne crkve su gotovo svakodnevni i za to po pravilu nema uhapšenih, a u slučaju gde i budu uhapšeni, kao u Štrpcu, napadači se ne optuže za pokušaj ubistva nego za izazivanje opšte opasnosti", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je Srpska lista "u skladu sa stavovima građana koje zastupamo godinama unazad, donela odluku da ne učestvuje na ovim izborima".

Izbori za gradonačelnike opština Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, kao i vanredni izbori za skupštine opštine Zvečan i Leposavić zakazani su za 23. april.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar