Iskoristiti priliku za kompromis

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ukazao je, u razgovoru sa američkim kongresmenom Tedom Poom, na potrebu postizanja kompromisnog rešenja za Kosovo, kroz dijalog Beograda i Prištine.
Foto: Služba za saradnju sa medijima prеdsеdnika Rеpublikе

 

Izvor: FoNet

Predsednik Srbije je izrazio zadovoljstvo što američka administracija ostaje otvorena i spremna da razmotri sve predloge, kako bi se iskoristila postojeća prilika za postizanje kompromisa.

Kongresmen Po, koji je kopredsedavajući Srpskog kokusa u Kongresu Sjedinjenih Američkih Država, je podržao stav da Beogradu i Prištini treba pružiti prostor i vreme da postignu međusobni dogovor, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

On je takođe rekao da je lično preneo poziv predsednika Vučića predsedniku Trampu da poseti Srbiju i da će to ponovo učiniti.

Vučić je zahvalio kongresmenu Pou na njegovom dugogodišnjem angažmanu u radu Srpskog kokusa, koji je pomogao jačanju bilateralnih odnosa Srbije i SAD, kao i boljem razumevanju naših stavova i politike u američkoj administraciji.

On je posebno istakao pismo, koje je kongresmen Po, sa sedmoricom kolega iz američkog Kongresa, pre četiri dana uputio državnom sekretaru Pompeu, kao primer ozbiljnog pristupa situaciji na Zapadnom Balkanu, koji je od pomoći za sve u regionu.

Vučić je istakao da je Po, svojim posvećenim radom i stalnim podsećanjem na istorijsko savezništvo dveju zemalja, doprineo i većem ugledu Srbije u SAD.

Zahvalio je na podršci SAD evropskom putu Srbije i rekao da postoje velike mogućnosti za unapređenje saradnje dveju zemalja, konstatujući da se povećava broj američkih investicija na srpskom tržištu i ističući da se saradnja proširuje i na oblast infrastrukture.

Kongresmen Po je rekao da u Kongresu SAD jača interes za Srbiju, jer je sve više ljudi vidi kao zemlju partnera.

On je istakao da će i predstojeće obeležavanje stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata biti prilika da se u Americi pokaže poštovanje za istorijsko savezništvo sa Srbijom.

Kongresmen Po je istakao da će, i kad se uskoro penzioniše, ostati posvećen radu u Srpskom kokusu.

Foto: Služba za saradnju sa medijima prеdsеdnika Rеpublikе