Ispraćen novi kontgent Vojske Srbije u mirovnu misiju Ujedinjenh Nacija

|   Info
U niškoj kasarni “Knjaz Mihajlo” svečano je ispraćen novi kontgent Vojske Srbije koji odlazi u Liban, u mirovnu misiju Ujedinjenh Nacija. Srpski “plavi šlemovi” kažu da je posao koji ih čeka izazovan, ali da su oni potpuno spremni.
Foto: televizija Kopernikus

 

Pešadijska četa Treće brigade Kopnene vojske, koja broji 142 vojnika i oficira odlazi u ponedeljak za Liban. Pozdravio ih je zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije, general potpukovnik Petar Cvetković.

Naši vojnici raspoređeni su u sektoru istok mirovnih snaga u Libanu i deo su španskog kontigenta. Pripreme za misiju bile su opsežne i naporne.

Ispraćaju su prisustvovali i članovi porodica naših mirovnjaka. Misija traje šest meseci i za ovako nešto svakom od njih potrebno je razumevanje i podrška najbližih.

Nakon tri godine rada u Vojsci, lekar, kapetan Jovana Nikolić biće vođa grupe za sanitetsku podršku. Brinuće o zdravlju naših vojnika tokom mirovne misije. Ona kaže da je potpuno spremna za zadatak koji je očekuje.

Inače, pored pešadijske čete u sektoru istok, pripadnici Vojske Srbije raspoređeni su i u sektoru zapad, gde je stalno u misiji jedan vod za zaštitu mirovnih snaga.