IT obuka za zaposlene u pravosuđu

|   Infotehno
Ministarka pravde Maja Popović i direktor Pravosudne akademije Nenad Vujić potpisali su danas Sporazum o saradnji čija će realizacija početi organizovanjem obuka u oblasti informacionih tehnologija za zaposlene u pravosuđu i u Ministarstvu pravde.
Foto: Pixabay

 

Izvor: FoNet

Prilikom potpisivanja Sporazuma, konstatovano je da Ministarstvo pravde dugi niz godina ulaže mnogo napora u izgradnju modernog pravosudnog e-sistema sa centralizovanim sistemima upravljanja predmetima, praćenim odgovarajućom hardverskom infrastrukturom i jasnim zakonskim okvirom, saopštilo je Ministarstvo.

Kako se navodi , kontinuirano unapređivanje e-servisa i proširenje opcija vezanih za praćenje toka sudskih postupaka i dostupnost drugih informacija o radu pravosuđa biće u fokusu Ministarstva pravde i u skladu je sa aktivnostima iz Akcionog plana za poglavlje 23.

S druge strane, Pravosudna akademija, kao jedina institucija nadležna za obuku u pravosuđu, u obavezi je da pripremi i realizuje odgovarajuće programe obuke kako bi se zaposleni koji rade na tim poslovima blagovremeno pripremili i obučili, u cilju kvalitetnog korišćenja i rada na novim IKT platformama, nadevno je u saopštenju.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar