Izložba „Evolucija – Maske Toresovog moreuza“ u Oficirskom domu

|   Život
Ambasada Australije u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Niša, a uz podršku Grada Niša u utorak, 3. avgusta organizuje izložbu „Evolucija – Maske Toresovog moreuza“.
Foto: promo

 

Grad Niš je prvi grad nakon Beograda u kome se prikazuje pomenuta izložba. Inače, izložbu je priredio Nacionalni muzej Australije kako bi publici približio bogatu tradiciju pravljenja maski u regionu Toresovog moreuza na dalekom severu Australije. Ove maske upečatljivog izgleda imaju ritualni i istorijski značaj, a izrada im je kompleksna sa puno detalja. Izložba će biti otvorena do 18. avgusta.

Otvaranje izložbe zakazano je za utorak, 3. avgust od 15.30 u Oficirskom domu u Nišu. Ulaz na otvaranje izložbe je moguć uz prethodnu prijavu na: kzm.nis@gmail.com

“U okviru otvaranja izložbe nastupiće i mladi umetnik Filip Stipsić, koji će na svom saksofonu odsvirati numeru koja pokazuje da svako ima svoj put. Očekuje se da izložbu zvanično otvori NJ.E. Gospođa Rut Stjuart, Ambasadorka Australije u Srbiji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori, koja će tog dana boraviti u našem gradu”, najavili su organizatori.