Jagodinski gimnazijalci otputovali na besplatno letovanje

|   Info
Sve troškove oko letovanja i smeštaja, tradicionalno po 14. put zaredom, snosi Skupština grada Jagodine
Foto: TV Kopernikus

Četvrta grupa jagodinskih srednjoškolaca otputovala je na petodnevno letovanje u Paraliju. Sve troškove oko letovanja snosi Skupština grada Jagodine, što zamenica gradonačelnika Snežana Vukašinović smatra olakšavajućim faktorom za sve porodice maturanata koje su imale troškove u prethodnom periodu:

-Ovo letovanje je velika pomoć porodičnom budžetu. Roditelji su imali povećanje troškove oko maturskih eksurzija, proslava mature, pripremne nastave za polaganje prijemnog ispita, pa je sve to bio mali udar na kućni budžet. Ovako će mladi ljudi imati prilike da provedu još neko vreme zajedno, da se prisete dogodovština tokom četvorogodišnjeg školovanja. Možda će se roditi i neka ljubav, ali ne sumnjam da će im biti jako lepo i da će biti na visini zadatka kao budući intelektualci –rekla je Vukašinović prilikom ispraćaja maturanata na letovanje.

Profesorka koja je sa njima krenula na put, Nataša Nestorović, smatra da ovo letovanje dobro dođe učenicima posle svih školskih obaveza:

-Ovo je jedan zaista lep gest, kojim će naši učenici zaokružiti svoje četvorogodišnje druženje. Želim da se zahvalim u ime cele smene i da poželim da se ova tradicija nastavi. Svi su upisali željene fakultete, tako da im ovo letovanje dobro dođe –rekla je Nestorović.

Povratak ove grupe učenika očekuje se u nedelju 22. jula. Sledeće grupe učenika putuju 21. jula: osnovci škola “Milan Mijalković” iz Jagodine i “Ljubiša Urošević” iz Ribara krenuće put Buljarica u 8 sati, dok će maturanti srednje škole “Slavka Đurđević” oputovati u Paraliju istog dana u 22 sata.

Dušan Miletić