Jagodinski gimnazijalci otputovali u Paraliju

|   Info
Ovaj socijalni program namenjen omladini sprovodi se uspešno već 14 godina zaredom. Učenici i profesori pozdravljaju ovaj gest lokalne samouprave
Foto: TV Kopernikus

 

Sedma grupa jagodinskih srednjoškolaca otputovala je na besplatno, petodnevno letovanje u Paraliju. Ovaj put, krenula je druga grupa učenika Gimnazije „Svetozar Marković“. Sve troškove oko puta i smeštaja tradicionalno, već 14 godina zaredom, snosi lokalna samouprava ovog grada. Učenike, pored roditelja, na put uvek isprati Snežana Vukašinović, zamenica gradonačelnika Jagodine:

-O njima brinu roditelji, ali i lokalna samouprava. Svakako, kada budu evocirali uspomene, setiće se i ovog letovanja i shvatiće zapravo da je od kolevke pa do groba najlepše i najbezbrižnije đačko doba –rekla je između ostalog Vukašinović.

Sa učenicima uvek putuju profesori, ali i direktori i medicinsko osoblje. Ovaj put, sa gimnazijalcima je krenula njihova profesorka Vesna Milanović:

-Tamo su obezbeđeni smeštaj, hrana, ali i zdravstvena zaštita. Samo mesto pruža velike mogućnosti za zabavu, tako da će ovaj boravak od pet dana iskoristiti da uokvire njihovo četvorogodišnje druženje, ali i da se odmore i spreme za obaveze koje ih čekaju u narednom periodu –rekla je Milanović.

Učenici su sa nestrpljenjem iščekivali polazak i to nisu krili. Povratak ove grupe očekuje se 6. avgusta, dok osma grupa srednjoškolaca put Paralije kreće 5. avgusta. Tada će krenuti druga grupa učenika Prve tehničke škole iz Jagodine.

Dušan Miletić
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar